Wat is CrossFit?

CrossFit is een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm.

Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd.

De filosofie achter onze lessen is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training Workout of the Day (WOD).

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen, pull up bars, etc…

De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen.

Het doel is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit te worden.

Ons CrossFit aanbod bestaat uit :

  1. CrossFit WOD
  2. CrossFit Comp. Extra

CrossFit WOD

Dit is de basis CrossFit les. Iedereen die start zal deze les volgen. Door constant te variëren op zowel functioneel als intensief vlak zullen je  doelen bereikt worden. Tijdens deze lessen maken wij gebruik van barbells en vinden de technische lifts hun intrede.

Voor wie?

Voor iedereen, de geoefende sporter of de persoon met een sedentaire levensstijl die er graag eens wil “invliegen”.

Iedereen werkt dezelfde training af, al dan niet aangepast aan zijn mogelijkheden door scaling.

Dit is noodzakelijk omdat ieder lichaam verschilt in niveau, niet in aard.

Wat leeftijd betreft is iedereen vanaf 16 jaar welkom. Wij houden rekening met leeftijd en blessures, maar dit hoeft geen beperking te zijn.
Wil je eens CrossFit op een leuke en speelse manier beleven? Dan hebben wij als oplossing de Fun les op zaterdag.

CrossFit Comp. Extra

Het extra accessory work voor elk CrossFit competitiebeest. Skills en workload worden op het whiteboard geplaatst. Niet perse gecoacht, dit is individueel werk.

PedroWat is CrossFit?
×

Hallo!

Klik even hieronder om een chat te starten

× WhatsApp