Wat is CrossFit?

CrossFit is een combinatie van gewichtheffen, atletiek en gymnastiek in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. De filosofie achter onze lessen is om niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling zou leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de bewegingen te leren en een intensieve training Workout of the Day (WOD) van 10 à 20 minuten. Soms worden de resultaten van deze WOD op een whiteboard bijgehouden om een sport- / competitie-element aan de training toe te voegen.

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van barbells, dumbbells, kettlebells, tractorbanden, zandzakken, touwen, pull up bars, etc… De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.

Tijdens de CrossFit Fundamentals lessen worden de basisprincipes van CrossFit aangeleerd. Dit is een lessenreeks van 4 weken op woensdag waarbij uitvoering wordt gecoacht om zo de technieken aan te leren. Na dat de 4 lessen zijn gevolgd kan men aansluiten bij de normale lessen.

PedroWat is CrossFit?